"Het maximale uit de mogelijkheden halen"

JanLM

Frits van Eerd, Jan Lammers en Mark Koense kijken vooruit naar de Red Bull Racing 4 Hours, race 3 van de 2017 European Le Mans Series.

Racing Team Nederland arriveert op de Red Bull Ring met de ervaring van Le Mans én een sterke race in Monza, waar Frits van Eerd en Jan Lammers na een aanrijding bij de start een prima wedstrijd reden met de Dallara P217, op weg naar de 10e plaats én een EK-punt.

De Red Bull Ring 4 Hours begint op vrijdag 21 juli met de eerste vrije training. Op zaterdag 22 juli wordt de tweede vrije training en de kwalificatiesessie verreden. De 4 uur durende race start op zondag 23 juli om 13:00 uur.

Frits van Eerd: “Le Mans was een prachtige en heftige ervaring. Na die race heb ik alles even losgelaten, maar als ik nu de foto’s en televisiebeelden voorbij zie komen, realiseer ik me hoe bijzonder dit allemaal is. Ik heb dan ook ongelooflijk veel zin in de komende race! We begrijpen als team en als rijders onze auto steeds beter, maar vergeet niet: dit is voor mij en het team nog altijd pas de vierde race ooit in de LMP2-klasse, dus het gaat er nog steeds vooral om zoveel mogelijk te leren. Het circuit ken ik overigens slechts ten dele; ik heb er vroeger geracet in de Formule Renault, maar sindsdien is het veranderd.”

Jan Lammers: “We weten hoe vreselijk sterk de competitie is in dit kampioenschap, dus we kunnen er weer flink tegenaan. De finish halen op Le Mans was voor ons allemaal een mooie inspiratie en we hebben daar weer veel kilometers gemaakt. Ik ben benieuwd hoe zich dat in Oostenrijk vertaalt op de baan. De Red Bull Ring is een kort circuit en niet zo heel moeilijk, dus alles zal daar denk ik heel dicht bij elkaar kunnen zitten.”

Mark Koense, teammanager: “In de vorige EK-race op Monza hebben we vooruitgang geboekt en op Le Mans is die lijn mooi doorgetrokken. Maar we blijven een nieuw team in wat een extreem competitief kampioenschap is, dus we zijn realistisch. De weg van ervaring opdoen, kun je niet afsnijden. Kilometers maken, progressie boeken en het maximale uit de mogelijkheden halen, is in Oostenrijk wederom ons belangrijkste doel.”

Op de hoogte blijven? Volg Racing Team Nederland op de Red Bull Ring via nieuws, foto's en video's op www.facebook.com/racingteamnederland en www.racingteamnederland.nl.

De race is van start tot finish live te zien via het YouTube kanaal van de European Le Mans Series: https://www.youtube.com/channel/UCU8C8RqGhqH4nhk4mlN1Vwg