Een geslaagd debuut op Le Mans

LM24finish

Racing Team Nederland heeft het debuut in de 24 uur van Le Mans bekroond met een respectabele 11e plaats in de LMP2-klasse.

In het algemeen klassement werd het (enige) Nederlandse team als 13e geklasseerd.

Racing Team Nederland beleefde een prima première in Le Mans, waar het sinds begin juni tijdens de testdag, de vrije training en de drie kwalificatiesessies doorlopend vooruitgang boekte met de LMP2 Dallara P217. Die progressie leverde een 17e startpositie op in het veld van 25 LMP2-auto’s, de grootste klasse in deze in totaal 60 auto’s tellende editie van de 24 uur van Le Mans.

In de eerste helft van de race - die onder bloedhete omstandigheden werd verreden - klom de gele Dallara met startnummer 29 gestaag richting de top 15. In de nacht viel de auto terug, omdat in de pits de kapotte dynamo en de haperende startmotor vervangen moesten worden. Vanaf zondagochtend vocht de Nederlandse equipe zich terug naar voren, met de 12e plaats in de LMP2-klasse (14e overall) als resultaat. Daags na de finish schoof het team nog een plaats op in beide klassementen, omdat de als derde geklasseerde LMP2-auto gediskwalificeerd werd wegens onder andere het ongeoorloofd modificeren van een motorkap.