Frits van Eerd: "Onvergetelijk!"

LM24Frits

Frits van Eerd blikt met voldoening terug op zijn geslaagde debuut in de 24 uur van Le Mans met het door hem geformeerde Racing Team Nederland.

Frits - de initiatiefnemer en samen met Jan Lammers en Rubens Barrichello één van de drie coureurs van Racing Team Nederland - nam de start van de 24 uur van Le Mans voor zijn rekening en reed op zondagmiddag de Dallara ook over de finish.

“Het is een bijna onwerkelijke ervaring. Om als nieuw team met een compleet nieuwe auto meteen de eerste 24 uur van Le Mans uit te rijden, is een fantastische prestatie. Dat we hier de finish hebben gehaald, daar mag het hele team trots op zijn. We waren de hele race heel constant, alle pitstops verliepen goed en de keren dat we iets moesten repareren, deed de crew dat snel en zonder paniek.

"Ik heb de start en de finish gedaan en dat is uniek om mee te maken. Ik heb geen fouten gemaakt en mijn fitness was goed. Starten, in de nacht rijden - het was voor mij allemaal een grote, onbekende uitdaging, maar uiteindelijk reed ik ‘s nachts zelfs gewoon mijn snelste tijden. Ik heb hier zolang van gedroomd en dan ineens rijdt je ook écht zelf op het circuit Le Mans, langs die hoge tribunes en onder de Dunlop-brug door. Onvergetelijk.”