Mark Koense: "We mogen tevreden zijn."

LM24Mark

Teammanager Mark Koense vat het debuut samen van Racing Team Nederland in de 24 uur van Le Mans.

“Het team is nieuw, de auto is nieuw en ook twee van de coureurs waren debutanten hier op Le Mans. Als je dan de race meteen uitrijdt en op eigen kracht een 11e plaats afdwingt, mag iedereen trots en tevreden zijn.

"De technische crew van Dayvtec heeft acht maanden lang dag en nacht aan de auto gewerkt en elke coureur heeft hier het beste uit zichzelf gehaald. Rubens was snel, safe en een teamspeler en hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de afstelling van de auto. En wat Jan hier presteert, is simpelweg uniek. Hij is 61, topfit, super gemotiveerd en nog snel genoeg. Dat is, als je er goed over nadenkt, ongekend.

"Voor Frits maak ik een diepe buiging. Dit is zijn idee, zijn team, zijn droom. Als meest onervaren rijder is de druk op hem het hoogst. De LMP2-klasse is juist dit jaar waanzinnig competitief geworden en de nieuwe auto’s zijn ruim 10 seconden per ronde sneller. Frits heeft de lat dus heel hoog gelegd voor zichzelf en vervolgens in korte tijd onvoorstelbaar veel vooruitgang geboekt. Ook hier op Le Mans ging hij elke sessie en elke stint sneller. De meeste bewondering heb ik echter nog voor zijn zelfbeheersing. Hij heeft in de race geen enkele fout gemaakt en pakt alles verstandig aan; zelfs terwijl hij wist dat hij alweer iets sneller kan, zocht hij niet meteen zijn grenzen op.”