Preview: 4 Hours of Le Castellet

Racing Team Nederland 2017 2

Racing Team Nederland start in de vierde race om de 2017 European Le Mans Series; de 4 Hours of Le Castellet op het Circuit Paul Ricard in Frankrijk.

Het bij het dorp Le Castellet aan de Côte d’Azur gelegen Circuit Paul Ricard is vanaf volgend jaar wederom het toneel van de Franse Formule 1 Grand Prix, maar er worden ook al decennialang internationale sportwagenraces verreden.

Zo krijgt zondag a.s. de 2017 European Le Mans Series een vervolg op Paul Ricard. Racing Team Nederland debuteert dit jaar in het Europees kampioenschap en de 24 uur van Le Mans, en reist af naar de race in Frankrijk met het prima resultaat in Oostenrijk als bagage.
Het Nederlandse team zet een Dallara P217 in met Frits van Eerd en Jan Lammers als coureurs.

Frits van Eerd: “Ik heb er enorm veel zin in om naar Paul Ricard te gaan, want ik krijg de auto steeds beter onder controle. Dit is voor mij wel weer een totaal nieuw circuit, dus ik zal er weer hard voor moeten werken om de snelheid erin te krijgen. Maar ik kijk ernaar uit!”

Jan Lammers: “Ik heb mooie herinneringen aan Paul Ricard, want ik heb er veel gereden in mijn Formule 1-jaren en ook toen ik voor Jaguar en Toyota reed. Ik voel ik me er altijd comfortabel en er zijn mooie combinaties van snelle en langzame bochten. Wat betreft komend weekend hoop ik dat Frits de stappen blijft maken die hij tot nu toe heeft gezet, want we komen zo steeds dichterbij de kop.”

Mark Koense, teammanager: “Dit is en blijft voor ons een leerjaar. We boeken stapsgewijs vooruitgang. Met de 11e plaats op Le Mans mochten we tevreden zijn en de vorige race, op de Red Bull Ring, was in diverse opzichten onze beste tot dusver; daar reden we naar de 7e plaats in wat een extreem competitief veld is. Maar op Paul Ricard worden alle kaarten gewoon weer opnieuw geschud. Het zal interessant zijn om te zien hoe onze Dallara zich daar verhoudt tot de Oreca - waar de meeste teams mee rijden - want die Oreca’s zijn grotendeels op Paul Ricard ontwikkeld. Hoe dan ook blijft ons doel onveranderd: kilometers maken, leren en progressie boeken.”

De 4 Hours of Le Castellet begint op vrijdag 25 augustus met de eerste vrije trainingen. Op zaterdag 26 augustus wordt de afsluitende vrije training en de kwalificatiesessie verreden. De 4 uur durende race start op zondag 27 augustus om 12:00 uur.

Op de hoogte blijven? Volg Racing Team Nederland op Circuit Paul Ricard via nieuws, foto's en video's op www.facebook.com/racingteamnederland en www.racingteamnederland.nl.

De is zondag a.s. van start (12:00 uur) tot finish (16:00 uur) live te zien via het YouTube kanaal van de European Le Mans Series: https://www.youtube.com/channel/UCU8C8RqGhqH4nhk4mlN1Vwg