Racing Team Nederland start op Le Mans!

LMEntry

De inschrijvingen van Racing Team Nederland voor de 24 uur van Le Mans en de Le Mans Endurance Series zijn geaccepteerd.

De Automobile Club de l’Ouest heeft de 60 auto’s bekendgemaakt die een startbewijs krijgen voor de komende 24 uur van Le Mans. Racing Team Nederland behoort tot de uitverkorenen en heeft startnummer 29 toegewezen gekregen. Het nieuwe, Nederlandse raceteam is tevens geaccepteerd voor deelname aan de 2017 European Le Mans Series, het Europese kampioenschap voor Le Mans-auto’s.

Racing Team Nederland start met een Dallara P217 in de zogeheten LMP2-klasse. Het team vernam het goede nieuws vanmiddag (via een vanuit Le Mans live uitgezonden persconferentie) terwijl het met de Dallara aan het testen was op het circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk.

Initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en 11-voudig Formule 1 Grand Prix winnaar Rubens Barrichello zijn de drie rijders van Racing Team Nederland. Frits en Jan rijden samen de volledige European Le Mans Series, op Le Mans voegt Rubens zich bij het team.

Frits van Eerd: “Dit is fantastisch nieuws. De 24 uur van Le Mans is simpelweg één van de grootste autoraces ter wereld en om daar nu samen met Jan en Rubens aan mee te gaan doen, is een droom die uitkomt.”

Jan Lammers: “Dit wordt mijn 23e 24 uur van Le Mans en ik vind het geweldig dat ik nu met Frits en Rubens rijdt. Met Frits had ik al jarenlang het plan dit ooit samen te gaan doen, dus dan is het extra bijzonder als het dan ook echt gebeurt. Rubens ken ik al sinds hij als 16-jarig talent naar Europa kwam en nu racen we samen! Dat is uiteraard fantastisch.”

Rubens Barrichello: “Ik vind het echt prachtig om deel uit te mogen maken van dit team én mijn debuut te gaan maken op Le Mans. De eerste testritten zijn goed verlopen en ik kijk met heel veel plezier uit naar de race!”

Mark Koense namens Racing Team Nederland: “Inschrijven voor de 24 uur van Le Mans is geen formaliteit. Elk jaar zijn er meer inschrijvingen dan de 60 startplaatsen, dus vandaag was een spannende dag. Het is mooi om te zien dat alle inspanningen van Frits en het team tot dusver, nu worden beloond met het accepteren van onze inschrijving. De reacties vanuit Frankrijk en de organiserende Automobile Club de l’Ouest zijn hartverwarmend en onderstrepen de Nederlandse historie op Le Mans. Dit goede nieuws is het resultaat van anderhalf jaar voorbereiding, maar uiteraard begint nu pas het échte werk.”

Binnenkort vindt in Nederland de officiële presentatie plaats van het team, de auto en de rijders.

Na verdere tests in Spanje en Italië begint het raceseizoen op 15 april met de Silverstone 4 Hours. De 85e 24 uur van Le Mans start op zaterdag 17 juni.