Startveld Le Mans wordt bekend op Paul Ricard

RicardTest

Racing Team Nederland test deze week op het circuit Paul Ricard terwijl in Le Mans bekend wordt wie een inschrijving heeft.

Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van de 24 uur van de Le Mans en de European Le Mans Series, die 6 races van elk 4 uur telt. Ter voorbereiding op het raceseizoen test het team sinds vorig jaar november met de nieuwe Dallara P217.

Na twee tweedaagse sessies in Frankrijk (Magny-Cours en Nogaro) en een week op Sebring in Amerika, wordt aanstaande woensdag en donderdag gereden op Paul Ricard in Zuid-Frankrijk, dat voor deze regenbandentest twee dagen lang kunstmatig onder water wordt gezet.

Tegen het eind van de tweede testdag (a.s. donderdag om 16.00 uur) zal tijdens een persconferentie in Le Mans bekend worden gemaakt van welke teams de inschrijvingen voor de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series zijn geaccepteerd. De persconferentie wordt uitgezonden middels een livestream (zie www.lemans.org).

“Een spannend moment,” beaamt Mark Koense namens Racing Team Nederland. “Er worden voor de 24 uur van Le Mans nu eenmaal altijd meer auto’s ingeschreven dan de 60 auto’s die in de race mogen starten. De inschrijving sloot op 24 januari en donderdagmiddag weten we welke teams door het selectiecomité zijn uitverkoren.”

Initiatiefnemer Frits van Eerd, voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en 11-voudig Formule 1 Grand Prix winnaar Rubens Barrichello zijn de drie rijders van Racing Team Nederland.

Binnenkort vindt in Nederland de officiële presentatie plaats van het team, de auto en de rijders.