Tevreden na vijfdaagse test op Sebring

SebringTest

Racing Team Nederland heeft een intensieve testweek afgewerkt op het circuit van Sebring in Florida, Amerika.

Het nieuwe Nederlandse raceteam reed vorige week op het circuit van Sebring (Florida) met de Dallara P217 die het zal inschrijven voor de komende 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series.

Alle drie de Racing Team Nederland rijders kwamen op Sebring in actie tijdens de door bandenleverancier Dunlop georganiseerde testweek. Jan Lammers begon op maandag en werd vanaf dinsdag twee dagen vergezeld door elfvoudig Formule 1 Grand Prix winnaar Rubens Barrichello.

“Het was een uitstekende test,” aldus Rubens, die voor het eerst kennis maakte met de Dallara. “We hebben samen veel belangrijke kilometers gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd dingen die verbeterd zullen worden, maar ik vind de auto geweldig en alles verliep vlekkeloos.”

Vanaf donderdag werd Barrichello afgelost door Frits van Eerd, tevens de initiatiefnemer van Racing Team Nederland. Frits nam met Jan Lammers de laatste twee testdagen voor zijn rekening. “Dit was de eerste keer dat ik met de Dallara op een droge baan reed. Ik heb veel kunnen rijden, veel geleerd en veel progressie geboekt, dus deze test was een belangrijke ervaring.”

Ook Lammers toonde zich tevreden: “We hebben elke dag de hele dag kunnen rijden en veel van elkaar geleerd. Het is prettig dat Frits, Rubens en ik nu reeds alle drie getest hebben met de auto.”

“Het was een waardevolle week,” resumeert Mark Koense namens Racing Team Nederland. “Dunlop wilde op Sebring hun 2017-banden uitproberen en zij waren blij met onze feedback en dat wij zoveel gereden hebben. We weten nu precies wat ons de doen staat de komende maanden en dat is wat je wilt in dit stadium. Binnenkort wordt bepaald waar en wanneer verder getest wordt.”