Dubbelslag in Monza

Racing Team Nederland heeft een opmerkelijke dubbelslag geslagen in de 6 Hours of Monza, de derde race van het FIA World Endurance Championship 2021.

Niet alleen won het Nederlandse team het LMP2 Pro-Am klassement van de race, het werd bovendien ook verrassend derde in de overall LMP2-rangschikking.

Het was voor Racing Team Nederland de tweede overwinning in de LMP2 Pro-Am klasse dit jaar, na de zege in de openingsrace van het WK in België.

Het succes op het circuit van Monza smaakte extra zoet, omdat het team op het laatste moment twee van de drie vaste coureurs moest vervangen.

Zowel Giedo van der Garde als Job van Uitert testte positief op corona in de aanloop naar de race, en mochten daarom allebei niet afreizen naar Italië.

Kopman Frits van Eerd werd daarom in Monza vergezeld door vaste reserverijder Nyck de Vries en de halsoverkop opgetrommelde Fransman Paul-Loup Chatin.

Beide invallers blonken het hele weekend uit in hun onverwachte rol: Racing Team Nederland was van start tot finish in gevecht om de winst in de LMP2 Pro-Am klasse en verraste bovendien met de derde plaats in het overall LMP2-klasement.

In de LMP2 Pro-Am klasse moet elk team bestaan uit minstens één amateur, oftewel een rijder die met een zogenoemde bronzen FIA-ranking. Dat een Pro-Am team ook overall in de top drie finisht, is een zeldzaamheid.

Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship en neemt in de tussenstand nu de tweede plaats in, met slechts drie punten achterstand op de koploper.
In het WK-klassement voor coureurs staat Frits van Eerd eveneens op de tweede plaats.

Het wereldkampioenschap van 2021 telt nog drie races; de eerstvolgende is de fameuze 24 uur van Le Mans op 21/22 augustus.

WK Monza Podium (2)

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!