Extra race in Monza

Racing Team Nederland start op 11 juli in de 4 Hours of Monza, een race om de European Le Mans Series, kortweg ELMS. Het team ziet deze extra race als test voor de 6 Hours of Monza die een week later wordt verreden en meetelt voor het wereldkampioenschap.

Frits van Eerd: “De mogelijkheden om tijdens het WK te testen zijn zeer beperkt, dus dit is een mooie manier om ons voor te bereiden op de race in Monza.”

De 4 Hours of Monza wordt voorafgegaan door een testdag op 8 juli, waarna de vrije trainingen en kwalificatiesessie volgen. Hoeveel normaal met drie coureurs wordt gereden, rijdt Frits de ELMS-race samen met alleen Giedo van der Garde. “Want voor ons is dit puur een test waarbij we Frits zoveel mogelijk rijtijd willen geven,” aldus Giedo. “Het resultaat in de ELMS-race telt voor ons dus niet mee, het gaat erom dat we ons optimaal voorbereiden voor de WK-race op hetzelfde circuit een week later.”

Evenals in het WK rijdt Racing Team Nederland de ELMS-race in de LMP2 Pro-Am klasse. Overigens zullen Frits en Giedo deze ene keer met het zogeheten “sprint pack” moeten rijden in plaatsen van met het “Le Mans pack”. Het verschil daartussen is met name bodywerk, waarbij het dit jaar in het wereldkampioenschap verplichte Le Mans pack veel minder neerwaartse druk genereert. Normaal wordt het Le Mans pack dan ook alleen gebruikt tijdens de 24 uur van Le Mans, maar het is nu in het WK voor alle races verplicht gesteld om te voorkomen dat LMP2-auto’s sneller zijn dan LMP1-auto’s. In de European Le Mans Series rijden geen LMP1-auto’s en dus mag daar met het sprint pack gereden worden.

Voor Racing Team Nederland betekent de extra race in Monza een eenmalige terugkeer in de European Le Mans Series, waarin het in 2017 debuteerde. Het is tevens de eerste keer sinds dat seizoen dat het team weer op het circuit van Monza racet.

De 4 Hours of Monza is zondag 11 juli live te zien op YouTube.

WECPT478

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!