Kort avontuur in Daytona

Racing Team Nederland maakte indruk tijdens het debuut in de 24 uur van Daytona, maar haalde helaas de finish niet.

Het Nederlandse team startte voor het eerst in de Amerikaanse klassieker en behoorde vanaf de eerste testdag tot de snelste deelnemers in de LMP2-klasse. In de natte kwalificatierace behaalden Frits van Eerd en Giedo dan ook een prima vierde plaats, tevens de startpositie voor de 24 uur-race een week later.

Daarin reden Frits en Giedo samen met hun vaste teamgenoot Job van Uitert en de Franse gastrijder Charles Milessi (omdat een LMP2-team in Daytona uit vier coureurs moet bestaan). 

Frits handhaafde zich tijdens de tumultueuze openingsfase van de race uitstekend in de voorste gelederen van het LMP2-klassement, wat de podiumambities van Racing Team Nederland onderstreepte. Na twee uur vloog de gele Oreca echter van de baan, waarschijnlijk door een oliespoor dat in diezelfde ronde door een defecte LMP2-auto was gemorst. De schade aan de auto viel mee en was bovendien snel gerepareerd, maar eenmaal terug op de baan bleek direct dat ook de versnellingsbak door de crash beschadigd was. Dat betekende alsnog einde race.

"Ik was de auto ineens kwijt," verklaarde Frits achteraf. "Het was heel vreemd. Ook op de data was later goed te zien dat ik geen fout maakte of een technisch mankement had. Hoe dan ook: super jammer, want we waren hier de hele week competitief en hadden zonder twijfel om een top drie klassering kunnen rijden."

Typerend voor de kansen van Racing Team Nederland: de auto die uiteindelijk het LMP2-klassement won, lag op het moment van de crash al bijna een ronde achter. "Zonde natuurlijk," concludeert Frits, "maar ook dit is autosport. We deden hier in ieder geval meteen echt mee, en dat belooft wat voor als we hier in de toekomst terugkomen."

CGP 2457

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!