Mooie finale in Bahrein

Met een prachtige derde plaats in de 8 Hours of Bahrain heeft Racing Team Nederland het wereldkampioenschap 2019/20 op stijlvolle wijze afgesloten.

Hoewel het in Bahrein ook gewoon winter was, steeg het kwik op het woestijncircuit even buiten de stad Manama het hele weekend tot voorbij de 30 graden. Op het warmste moment van de dag, was het asfalt zelfs bijna 45 graden heet. De 8 Hours of Bahrain zou dan ook een slijtageslag worden voor de banden; dat was voor de start al duidelijk.

Giedo van der Garde begon van de vijfde startplaats en reed de eerste, warmste uren van de race opzettelijk vrij conservatief om rubber te sparen. Na het vallen van de avond kwam de gele Oreca echter op de afkoelende baan naar voren, en kon Racing Team Nederland de strijd aangaan met de koplopers. Frits reed een sterke race en hield zo de podiumkansen in het vizier, waarna Nyck de derde plaats bemachtigde, ten koste van de Alpine (kampioen in 2018/19) en de nieuwe wereldkampioen United Autosports. In de laatste uren van de race wist Racing Team Nederland dat duel te winnen en zo de derde plaats te pakken; de vierde podiumfinish in de acht WK-races van 2019/20. Tot drie ronden voor het einde lag het team ook in de WK-stand op de derde positie, maar door een last minute wisseling aan kop bleef het op de valreep een vierde plaats.

Toch waren er achteraf uitsluitend lachende gezichten te zien in de pits van de Nederlandse ploeg. Frits: “Ik heb oprecht een geweldige race gereden en om dan wéér op het podium te staan, is gewoon fantastisch. In dit WK-veld is het ontzettend moeilijk om in de top drie te finishen, dus dat we dat dit seizoen vier keer voor elkaar hebben gekregen en zelfs een race wisten te winnen, hadden we vooraf nooit durven dromen!”

125505510 1315811012086109 8354130620027696915 O

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!