Next stop: 24 uur van Le Mans

De raceweek van de naar 19/20 september verschoven 24 uur van Le Mans is anders dan normaal. Niet alleen wordt de race zonder publiek verreden, ook het tijdschema is flink gewijzigd.

De technische keuringen (normaliter op zondag en maandag in het centrum van de stad) zijn nu gewoon op het circuit en pas vanaf donderdag (in plaats van woensdag) worden de trainingen en kwalificaties verreden. Dat betekent ook dat er nu op vrijdag - altijd een rustdag - gewoon gereden wordt en dat de traditionele Drivers Parade in het centrum van de stad komt te vervallen.

Ook nieuw is de zogeheten Hyperpole sessie: per klasse gaan de snelste zes auto's van de kwalificatiesessie op donderdag door naar een extra, afsluitende kwalificatiesessie op vrijdag waarin uiteindelijk de zes beste startplaatsen per klasse worden verdeeld.

De race start zaterdag 19 september om 14:30 uur en wordt in Nederland van start tot finish live uitgezonden op televisie door RTL7.

2020 Le Mans 24 Hours Schedule

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!