Nieuwe kalender FIA WEC 2021

Zes races, zes landen, zes circuits. Racing Team Nederland racet dit seizoen welgeteld 22 dagen lang om de wereldtitel. We leggen uit waar en wanneer.

Het in 2017 door Frits van Eerd opgerichte Racing Team Nederland, is het eerste en nog altijd enige Nederlandse team in het FIA World Endurance Championship.  Het afgelopen seizoen (2019/20) stond Racing Team Nederland vier keer op het WK-podium, met derde plaatsen in Silverstone, Spa en Bahrein en een overwinning in Fuji, Japan.

Komend seizoen telt het FIA World Endurance Championship zes races in één kalenderjaar, met zoals elk jaar de fameuze 24 uur van Le Mans als hoogtepunt.

De oorspronkelijke openingsrace in maart in Sebring is vanwege het coronavirus door de FIA geschrapt en vervangen door een race in Portimão, Portugal in juni. Het seizoen begint daarom nu op 1 mei met de 6 Hours of Spa-Francorchamps. Voorafgaand aan die race in België is er de FIA WEC Prologue in Spa, een tweedaagse testsessie voor alle teams.

Na de 8 Hours of Portimão (13 juni) volgt de 6 Hours of Monza (18 juli) en vervolgens de 24 uur van Le Mans. Die zou in juni worden verreden, maar is verplaatst naar 21-22 augustus, omdat de FIA hoopt dat tegen die tijd weer publiek aanwezig mag zijn.

Na Le Mans is er de 6 Hours of Fuji in Japan (26 september). Het seizoen wordt op 20 november afgesloten met de 8 Hours of Bahrain.

De races in België, Portugal, Italië, Japan en Bahrein zijn driedaagse evenementen. Samen met de tweedaagse proloog in Spa en de Le Mans raceweek telt het WK in totaal 22 dagen

Racing Team Nederland racet onveranderd in de klasse voor LMP2-auto’s. Nieuw in 2021 is de door de FIA in het wereldkampioenschap geïntroduceerde LMP2-categorie voor Pro/Am teams.  Deze teams (waarvan één van rijders een zogeheten Bronze FIA-rating heeft) krijgen vanaf dit jaar een eigen klassement in elke race en het wereldkampioenschap.

29 Magazine

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!