Terugblikken op Le Mans

Frits, Giedo en Nyck blikken terug op de 24 uur van Le Mans, een wedstrijd die het uiterste vergt van mens en machine.

Frits van Eerd “Le Mans is een lange race als je meteen al in de eerste minuten zo’n tegenslag moet incasseren. Daarvoor zijn we uiteraard niet naar Le Mans gekomen, maar je ziet maar weer eens wat er voor nodig is om hier überhaupt te finishen. De monteurs hebben 24 uur lang gevochten om ons in de race te houden, en voor Giedo, Nyck en mezelf was het soms echt een gevecht met de auto, want door de waterlekkage en de aanrijdingen waren zowel de motor als de wegligging niet meer optimaal. Als je begint vanaf de derde startplaats, weet je wat er inzit, dus dan is dit resultaat een enorme teleurstelling natuurlijk. Maar niet treuren; we gaan hier weer van leren en dat alles nemen we mee naar de volgende race.”

 

Giedo van der Garde “Dit is balen natuurlijk. We hadden hier vooraf een auto voor een top vijf finish, dus als het dan direct al bij de start tegenzit moet je zorgen dat je er met z’n allen nog het beste van maakt. Dat kost best veel energie als je nog 23 uur te gaan hebt, maar het is ons gelukt. Finish gehaald, punten gescoord en nog steeds derde in het WK.”

 

Nyck de Vries “Wat een race… Juist omdat we hier de hele week zo snel waren, besef je 24 uur lang des te meer dat we hier hoog hadden kunnen finishen. Maar dat is nu eenmaal Le Mans: alles moet kloppen en er mag niets fout gaan. Dat maakt de uitdaging zo mooi, maar ook zo groot.”

CM 0194

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!