Vierde plaats in Portimão

Racing Team Nederland heeft de vierde plaats behaald in de 8 Hours of Portimão. Een teleurstellend resultaat, omdat het team langdurig met grote voorsprong aan de leiding ging.

Racing Team Nederland begon de tweede race van het 2021 FIA World Endurance Championship vanaf de door Job van Uitert veroverde pole position in de LMP2 Pro-Am klasse.

Giedo van der Garde pakte bij de start de leiding en liep ver uit op de rest van het Pro-Am veld, waarna Frits van Eerd die voorsprong foutloos consolideerde. Na ruim vier van de acht uur lag Racing Team Nederland dan ook ruim een ronde voor op de concurrentie en stevende zo af op de tweede overwinning van het seizoen in evenveel races.

Bij het inhalen van een Ferrari GT-auto, veroorzaakte Job echter flinke schade aan de gele Oreca. De noodzakelijke reparaties in de pits wierpen Racing Team Nederland ver terug.

In de tweede helft van de race maakte het team nog veel terrein goed, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in. Daarmee staat het nu tweede in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

200222785 1463829747284234 2860957380509351946 N

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!