Wereldkampioen!

Racing Team Nederland heeft met het winnen van de 8 Hours of Bahrain de wereldtitel behaald in de LMP2 Pro-Am klasse van het FIA World Endurance Championship. Frits van Eerd won met Giedo van der Garde en Job van Uitert voor de vierde keer in zes races het LMP2 Pro-Am klassement, waarmee de wereldtitel in stijl werd veiliggesteld.

De finalerace in Bahrein was tot het laatste moment spannend, want Racing Team Nederland móest winnen om wereldkampioen te worden en verdedigde urenlang een nipte voorsprong op de belangrijkste titelrivalen. Uiteindelijk kwam het Nederlandse team met 19 seconden voorsprong over de finish.

"Onbeschrijflijk," zei Frits van Eerd direct na de finish. Ik heb nog nooit zo'n spannende race meegemaakt. Het zal wel even duren voordat ik me volledig besef wat we vandaag gedaan hebben, maar het voelt fantastisch. Ik ben vooral enorm trots op wat we als team samen hebben gepresteerd dit jaar!"

Racingteamnederland Wereldkampioen (6)

Join us!

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Racing Team Nederland? Laat dan hier je gegevens achter. dan zorgen wij er voor dat je niks mist en als eerste op de hoogte bent van acties en nieuws!